Klikací mapa

FALCADE 1999 - HODNOCENÍ 


Ubytování (Foto 1, 2, 3, 4)
Pokoj (č. 29) v poněkud frekventované části ubytovacího komplexu se solidním sociálním příslušenstvím, předsíňkou a kuchyňským koutem (vařič, lednička, nádobí). Balkon s parádním výhledem. Důmyslný systém vypínačů (schodišťové), zásuvky vyhovují našim dvoukolíkovým spotřebičům. Sušák na prádlo (akorát ho nebylo kde rozložit). Odkládací prostory (skříně) vyhovují i více osobám. Dva odkládací stoly, bohužel ani jedna židle, což byl jediný nedostatek.

Stravování (Foto 1, 2)
Polopenze v ceně pobytu. Podrobnosti na stránce Falcade 99, přiložen vzor jídelního lístku. Nezvyklý byl začátek večeře od 19.45, ale to je věc zvyku. Snídaně poněkud jednotvárné, ale dostatečné, večeře zato špičkové.

Služby hotelu
Komplexně vybavený hotel pro sportovní, rekreační i zábavné aktivity. Podrobnosti na stránce Falcade 99. Nejvíce jsme však využívali společenskou místnost, Dan klubovnu se stolním tenisem. Přestože je v hotelu velká, společná lyžárna, bylo nám umožněno ukládat lyže do samostatného, veřejně méně přístupného kumbálu. Ve vstupní části hotelu byly regály na boty, takže bylo možno vyzout lyžáky hned při vstupu - personál nerad viděl lyžáky na chodbách a navíc se chodilo po schodech, což je lepší v papučích. Nezvyklá stavební konstrukce hotelu kladla větší nároky na orientaci, ale časem se to poddalo.

Lyžování a počasí
Tyto dvě veličiny nelze od sebe oddělit, neboť se navzájem ovlivňovaly a podmiňovali. Počasí bylo opravdu ukázkové do úterka, kdy svítilo celý den slunce, nefoukalo a bylo relativně teplo. Od úterka začalo být polojasno a v horních partiích více či méně větrno. V sobotu ráno bylo -21° C, silně foukalo, a proto byly v provozu vleky a lanovky jen v nejnižších partiích.
Sněhu bylo na poměry tohoto období málo (30 - 70 cm), což omezilo provoz některých vleků (403) a sjezdovek (23, některé nebyly vůbec prohrnuty).Vlek č. 404 byl úplně, tedy i fyzicky zrušen. Ostatní sjezdovky však byly poměrně kvalitně upravovány. Kdo si chtěl kvalitně zajezdit na technicky náročnějších sjezdovkách, volil dopolední dobu, kdy nebyly tak vyježděné; odpoledne na nich začalo být tvrdo.
Podrobné údaje o jednotlivých vlecích, lanovkách, sjezdovkách a spojovacích trasách najdete zde.

Srovnání Falcade 1999 - Risoul 1998
Risoul - Vars je francouzské alpské středisko v nadmořské výšce 1850 m, s nejvýše dostupným místem ve výšce 2750 m, téměř dvoujnásobnou kapacitou sjezdovek a lanovek. Sjezdovky jsou většinou technicky náročnější, s větším výškovým rozdílem. V Tre Valli je více lanovek než vleků, sjezdovky se zdály být častěji a lépe udržovány, k dispozici je více děl. Časová náročnost sjezdařské turistiky (cestování mezi areály) je na stejné úrovni, pokud jsou v provozu všechny vleky a sjezdovky - což za nás nebylo. Přestože prostředí Risoulu bylo krásné, na Dolomity to zdaleka nestačí.Obě střediska stojí za to, aby se tam člověk rád vrátil.

Pořadatel pobytu
Cestovní kancelář Propago Hodonín pořádala tento zájezd pro rožnovské účastníky už pátou sezonu, a to v několika turnusech ročně. Již z toho vyplývá, že jde o kvalitní a solidní akci.
Během pobytu o nás pečovali delegáti CK a poskytovali nám všemožné potřebné a užitečné informace. Dokázali nám vytvořit příjemný pobyt s potřebnou dávkou soukromí, ale i nevtíravou kolektivní zábavu včetně společných akcí s italskými rekreanty a kulturním personálem hotelu.
Ocenění patří také řidičům autobusu, kteří zvládli téměř neřešitelný hlavolam při ukládání zavazadel. Svojí bezpečnou a pohodlnou (v rámci možností autobusu Karosa) jízdou dokázali přispět k celkové pohodě této akce.

 


Obrázky z cest

e-mail
Home