Klikací mapa

Ski0.GIF (10706 bytes)

L Y Ž O V Á N Í 

TRE VALLI je jednou z dvanácti oblastí zimní rekreace a sportu v Dolomitech (dle systému členění Dolomiti SuperSki) a tvoří ji prostor Moena - Passo San Pellegrino - Falcade - Passo Valles - Bellamonte - Moena. Název Tre Valli pochází od údolí Val di Fiemme, Vale di San Pellegrino a Val Travignolo, která tuto oblast obklopují. Tuto oblast najdete na mapě jihovýchodně od Bolzana, případně severozápadně od Belluna. Regionálně patří napůl do okresů Trento a Belluno.

V oblasti (částečně podle mého členění), jsou čtyři lyžařské lokality: Falcade 1 (Pian Saline, M. Predazzo, Col Margherita), Falcade 2 (Falcade/Molino, Le Buse a Laresei), Passo San Pellegrino a Alpe di Lusia (Ronchi/Moena, Alpe di Lusia, Castelir). Podle prospektů se zde nachází 90 km sjezdovek a 29 lanovek a vleků. Nejvýše, na lyžích dostupným místem je Col Margherita (2513), nejníže pak Molino (1200). Areály Falcade 1 - Falcede 2 - Passo San Pellegrino jsou propojeny sjezdovkami a vleky, Alpe di Lusia je dostupná skibusem.Skibusy jezdí na trasách: Molino - Passo San Pellegrino, Castelir - Passo Valles, Falcade Molino a samozřejmě také zpět.
Pro vyznavače bílé stopy slouží běžecké areály ve Falcade (Centro Fondo) a v Passo San Pellegrino (Alochet). V některých mapách jsou vyznačeny i běžecké tratě v údolí Val di Fiemme (Val di Fassa). Upřímně řečeno, moc běžkařů jsem tam za celý týden neviděl.

Detailní informace o lyžařských a jiných podmínkách v jednotlivých areálech najdete pod níže zobrazenými ikonami. Stránky obsahují podrobné mapy a popisy sjezdovek, lanovek a vleků.

Lyžování - Falcade 1
FALCADE 1
 

Lyžování - Falcade 2
FALCADE 2
 

Lyžování - Passo San Pellegrino
PASSO SAN PELLEGRINO
 

Lyžování - Alpe di Lusia
ALPE di LUSIA
 


Obrázky z cest

e-mail
Home